αγγλικά


IDA CONTROL
Automation Robotics
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ. ΠΙΚΗΣ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΙ Ο.Ε.

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 243
17342 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Τηλ: 210.9821806
Φαξ: 210.9832431
Email: info@idacontrol.gr


Υποστήριξη  

Πρόγραμμα Προληπτικής Συντήρησης (Π.Π.Σ.)

Η Παραγωγή σας δεν πρέπει να σταματάει όταν το αποφασίζουν οι μηχανές σας.
Πρέπει να σταματάει όποτε το αποφασίζετε εσείς.


Πολλοί προσπάθησαν να επιτύχουν υψηλές αποδόσεις από τις μηχανές τους με ελάχιστα ή καθόλου έξοδα. (Ο πρώτος διδάξας είναι ίσως ο γραφικός Ναστραδίν Χότζας, που σταμάτησε να δίνει τροφή στον γάιδαρό του, με τα γνωστά αποτελέσματα!)

Τα αποτελέσματα και στην περίπτωση των μηχανών είναι παρόμοια. Μιλάμε για μηχανές παραγωγικές, που λειτουργούν κάτω από επιβαρυντικούς όρους. Μεγάλα φορτία, χτυπήματα, υψηλές θερμοκρασίες, απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις, ρύπανση από λάδια, ψυκτικά υγρά, μαζεμένα υπόλοιπα από την παραγωγική διαδικασία (μεταλλικά ρινίσματα, γρέζι), καπναέρια, σκόνη, υγρασία, γίνονται αιτία για επιβάρυνση της “υγείας” των μηχανών μας, προκαλώντας και μηχανική καταπόνηση και χημικές αλλοιώσεις (σκουριά και άλλες οξειδώσεις) .

Επιπλέον, οι μηχανές αυτές βρίσκονται συνήθως στα αρχικά στάδια της παραγωγικής μας αλυσίδας, με αποτέλεσμα το σταμάτημα του εργαστασίου όταν οι μηχανές παθαίνουν βλάβες. Το κόστος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ανάλογο με τον αριθμό των εργατών που υποαπασχολούνται όταν η αλυσίδα παραγωγής διακοπεί.

Ακόμα και όταν οι μηχανές είναι στα χέρια “νοικοκύρηδων” που φροντίζουν σχολαστικά για την καθαριότητα τους, υπάρχουν πολλές κρυφές γωνιές σε μέρη που είναι αθέατα, εκτός και αν τα καπάκια ανοίξουν από τον τεχνικό που θα κάνει προληπτική συντήρηση.

Όλα αυτά είναι (ή θα έπρεπε να είναι) λίγο-πολύ γνωστά. Εκείνο που συνήθως δεν υπολογίζουμε καθόλου είναι πως οι μηχανές, ακόμα κι αν δεν σταματήσουν, μέχρι να σταματήσουν, συνεχίζουν να λειτουργούν παράγοντας προϊόντα που τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά είναι λίγο ή πολύ κατώτερα από τα αναμενόμενα και από εμάς και από τους πελάτες μας.

Αν όλα αυτά αληθεύουν για τις μηχανές γενικά, είναι ακόμα πιο αληθινά γι' αυτές με ψηφιακή οδήγηση (οδήγηση CNC), που έχουν και πολύπλοκα ηλεκτρονικά.

Είναι βέβαια αλήθεια πως ορισμένοι πωλητές εργαλειομηχανών, προκειμένου να πείσουν τον πελάτη, υπόσχονται “λαγούς με πετραχήλια”, κρύβοντας πολλές φορές ακόμα και το κόστος για τα αναλώσιμα! Συντηρείται έτσι η πλάνη πως οι μηχανές (οι δικές τους, όχι των άλλων!) είναι αθάνατες.

Εμείς, που επί 25 χρόνια κατασκευάζουμε μηχανές, νομίζουμε πως γνωρίζουμε καλύτερα. Δεν υπάρχει μηχανή που να δουλεύει για πολύ χωρίς συντήρηση. Και το σπουδαιότερο: Το κόστος της Προληπτικής συντήρησης είναι ασήμαντο αν το συγκρίνουμε με το κόστος από τις βλάβες των ασυντήρητων μηχανών. Και οι ίδιες οι βλάβες είναι πιο σοβαρές, και η ποιότητα κατεργασίας που προσφέρουν οι μηχανές υποφέρει, και ένα ολόκληρο εργοτάξιο σε απραξία κοστίζει πανάκριβα!

Ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε από όλα αυτά, ο μόνος τρόπος να μην είμαστε "Φτηνοί στ' αλεύρι κι ακριβοί στο πίτουρο" είναι η Προληπτική Συντήρηση. Σε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου να αλλάξει νοοτροπία: Να είμαστε, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, "προμηθείς και όχι επιμηθείς", να φροντίζουμε δηλαδή τα εργαλεία πριν, και όχι μετά τη ζημιά. Ένα συμβόλαιο Π.Σ. στα πλαίσια του Προγράμματος Προληπτικής Συντήρησης της Εταιρίας μας είναι σταθερή εξασφάλιση πως οι μηχανές σας θα συνεχίσουν να δουλεύουν απρόσκοπτα για πολλά χρόνια.  Είναι απαραίτητο, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε ένα μικροπρόβλημα της μηχανής μας να εξελιχθεί σε σοβαρή βλάβη.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, και τις περιπτώσεις που, για διάφορους λόγους, έχουμε πραγματικά μία βλάβη, και η ανάγκη επιδιόρθωσής της είναι επιτακτική. Οι βλάβες που κάνουν απαραίτητη μια τέτοια Κατασταλτική Συντήρηση μπορεί να οφείλονται, εκτός από έλλειψη προληπτικής συντήρησης, σε εξωγενείς παράγοντες: Λάθος χειρισμός, βραχυκύκλωμα, λάθη στην τροφοδοσία με ρεύμα, λάθος ή κακά συντηρημένα ψυκτικά υγρά, ανεπιθύμητα τρωκτικά που τρυπώνουν παντού κάνοντας ζημία στις καλωδιώσεις...

Για τις ανάγκες συντήρησης ή αποκατάστασης βλαβών των μηχανών σας οι τεχνικοί μας είναι στη διάθεσή σας. Αρκεί να υπάρχει ένα Συμβόλαιο Προληπτικής Συντήρησης και Αποκατάστασης Βλαβών. Αυτό δεν σημαίνει πως εμείς θα αδιαφορήσουμε για το πρόβλημά σας αν δεν υπάρχει μεταξύ μας συμβόλαιο. Εδώ βάζουμε σε λειτουργία ή διορθώνουμε βλάβες μηχανημάτων που έχουν πουλήσει και εγκαταστήσει  κάποιοι ασυνεπείς ανταγωνιστές! Απλά, ο βαθμός της δυσκολίας της βλάβης θα είναι μικρότερος και η ταχύτητα αποκατάστασής της θα είναι μαγαλύτερη αν μπορεί να γίνει στα πλαίσια μια προγραμματισμένης φροντίδας μας για την μηχανή σας. Όσο οι επιχειρηματίες ενημερώνονται καλύτερα και οι παραδοσιακοί αυτοδίδακτοι μάστορες παραδίδουν τη σκυτάλη στα παιδιά τους, τόσο η προληπτική συντήρηση κερδίζει έδαφος.

Μια τέτοια προγραμματισμένη φροντίδα εξασφαλίζεται από ένα Συμβόλαιο Προληπτικής Συντήρησης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τους πολύ συμφέροντες όρους αυτής της συνεργασίας.

 

| Όροι Χρήσης |